Sponsorgeld - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marleen - WaarBenJij.nu Sponsorgeld - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marleen - WaarBenJij.nu

Sponsorgeld

Door: Marleen Koster

Blijf op de hoogte en volg Marleen

21 Oktober 2012 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal,

Deze keer geen reisverslag, maar even informatie over waar het sponsorgeld aan is besteed wat ik van jullie heb gekregen. Dit grote bedrag van maar liefst €1105,-- heb ik tot de laatste eurocent goed besteed.

Een gedeelte van het geld heb ik voor en tijdens mijn reis al opgemaakt. Maar het laatste geld heb ik de afgelopen weken verdeeld over een aantal stichtingen. Ik heb dit niet gelijk na mijn terugkomst in Nederland gedaan, omdat ik er even goed over wilde nadenken. Het is namelijk (vooral voor Gambiaanse begrippen) erg veel geld en er zijn zoveel mensen die het kunnen gebruiken! Uiteindelijk heb een keuze kunnen maken. Daarna duurde het nog een tijdje voordat alles echt geregeld was en toen moesten de bedankjes natuurlijk nog gemaakt worden door mijn moeder (bedankt!) en mij. Deze hebben jullie inmiddels gehad of krijgen jullie binnenkort. Het zijn hartjes gemaakt van stof wat ik gekocht heb op de markt in Serrekunda.

Om een heeel lang verhaal kort te maken, hier een overzicht van mijn uitgaven:

- €150,-- voor de Essau Nursery School.
Dit is een school in Essau die ik heb bezocht. Zij worden gesteund door de stichting van de ouders van Maxime. Lees meer hierover in mijn reisverslag “No problem in The Gambia”.

- €200,-- voor Stichting Second Home.
Dit is een heel goed opvanghuis voor gehandicapte kinderen, die het nog steeds erg lastig hebben in Gambia. Ik heb ervoor gekozen dat mijn geld wordt besteed aan de dagelijkse kosten, zoals voedsel, personeel en benzine voor het vervoer van en naar school. Lees meer over mijn bezoekjes aan Second Home in mijn reisverslagen “Ik ben verliefd” en “breaking news”. Een kijkje op de site is ook zeker de moeite waard: www.stichtingsecondhome.nl

- €200,-- voor de Animal Care Association (ACA).
Dit is een Engelse organisatie die dieren opvangt in Gambia. Ik ben via de dierenarts met hen in contact gekomen toen ik op zoek was naar een huis voor Binie. Uiteindelijk heeft Binie hun hulp dus niet nodig gehad (omdat hij nu bij een Nederlands/Belgisch gezin woont), maar heel veel andere dieren wel. Ik vind dat dit ook niet vergeten moet worden en de mensen van ACA zijn geweldig!

- €250,-- voor The Future in Our Hands.
Dit is de stichting van Jan en Didy die hoort bij de school waar ik heb geholpen. Hierover heb ik natuurlijk al veel verteld, maar meer informatie is te vinden op www.thefutureinourhands.nl. In mijn laatste week heb ik een schoolreisje naar de reptielenfarm georganiseerd voor de twee hoogste klassen. Dit was een heel groot succes! De kinderen uit de andere klassen waren nog een beetje te jong, maar hiermee gaan de volgende vrijwilligers op de school binnenkort een schoolreisje organiseren van dit geld.

- Het overige geld heb ik dus besteed aan het door mij georganiseerde schoolreisje. Maar ook aan voedsel en medicijnen voor mensen die dat dringend nodig hadden en ik heb van tevoren in Nederland wat spullen gekocht die ik op de school heb gebruikt.

Zoals te lezen, is het geld erg goed terechtgekomen bij verschillende groepen in de samenleving die de hulp allemaal even hard nodig hebben. Nogmaals onwijs bedankt! Vooral namens alle bovenstaande goede doelen. Want voor Gambia geldt: Alles wat je aandacht geeft groeit.

Liefs,

Ilona Smak:

Goed gedaan marleen!

• 26 Oktober 2012 - 13:26

Trudy Koster:

Alles nu afgerond!!!! Je hebt het mooi verwoord, maar dat red jij!!!
    Je bent en blijft een TOPPER.
    Liefs.....

• 07 November 2012 - 12:42

Hilma Koster:

Hoi Marleen,

weer een keurig verslag van jou,Fijn te lezen dat je zoveel mensen hebt blij gemaakt.
    We zijn trots op je.

Liefs uit Oudorp

• 25 November 2012 - 14:12

Lyan Koster:

Mooi dat je het geld aan verschillende goede doelen heb besteed.
    Dat moet iedereen een goed gevoel geven.

TOP

• 11 December 2012 - 22:14

Krista :

Lieve Marleen,
    Nadat je me verteld had dat je een berichtje had geplaatst, had ik nog niet gekeken. Dus bij deze.
    Super wat je hebt bereikt! En heel erg fijn dat het zo goed terecht is gekomen.
    Je kan tevreden zijn. Of nou ja, supertrots!

Tot snel schat! Dikke kus